Wat is voetreflextherapie?

Voetreflexzonetherapie is al eeuwenlang een effectief gebleken natuurgeneeswijze. Het is een holistische therapie. Dat wil zeggen dat er tijdens de behandeling ruim aandacht is voor u als mens in het geheel, en niet alleen voor de klacht. Ik maak gebruik van de reflexzones en meridianen op je voeten en onderbenen. Dit afhankelijk van de klacht.

Op de voeten bevinden zich reflexpunten die corresponderen met alle organen, klieren, spieren, botten en zenuwen in ons lichaam. Door massage of palperen op deze punten worden de organen en bloedsomloop gestimuleerd, afvalstoffen afgevoerd en je zelf genezend vermogen wordt in werking gezet. Het doel is het herstellen van de natuurlijke balans in alle functies van je lichaam. Zowel geestelijk als lichamelijk. Er komt weer evenwicht tussen hoofd, hart, gevoel en lichaam. Tevens brengt het een diepe ontspanning teweeg.

Voetreflexologie

  • Werkt ontspannend en kalmerend; de spieren en het hoofd komen tot rust.
  • Werkt vitaliserend; de doorbloeding wordt gestimuleerd. Zodra organen beter doorbloed raken, functioneren ze ook beter.
  • Verbetert de zenuwfunctie
  • Geeft nieuwe energie

De voet weerspiegelt ons gehele lichaam. De linker voet weerspiegelt de linkerzijde en de rechtervoet de rechterzijde van ons lichaam. De organen vinden we terug op de voetzolen. De spieren, huid en gewrichten vinden we op de voetrug. Deze methode werkt doordat wij bepaalde zones palperen en met gevolg een beter doorstroming van het corresponderende lichaamsdeel.